Boekenfreaks

Eenhoorns in het ziekenhuis – M. di Fiore en L. Aisato

Een prachtig, echt meer dan prachtig prentenboek over kindjes met kanker.
Mariangela legt op een door Ava’s ogen gezien en door Ava’s mond verteld, hele duidelijk, lieve en makkelijke manier uit wat het leven als ziek kind betekend.

Ava heeft kanker en ze vertelde hoe het is om ziek te zijn en bijna in het ziekenhuis te wonen voor haar gevoel. Er gebeuren natuurlijk nare dingen als je zo ziek bent, zoals de chemo’s en het niet naar school mogen, maar er gebeuren gelukkig ook hele mooie en fijne dingen, zoals spelen met haar vriendje Noah (die helaas ook ziek is) en de ziekenhuisclowns die haar blij maken.

Laat je ontroeren en onderwijzen door de dappere Ava, geniet van de illustraties en leer.

Wat vind ik van dit boek;

Een vreselijk onderwerp, maar wat een prachtig vormgegeven verhaal.
De illustraties van Lisa Aisato zijn zo ontzettend mooi gemaakt dat het bijna op foto’s lijken. Ze komen recht je hart in gedenderd zo ontzettend mooi en veelzeggend.Samen met de prachtig kinderlijke manier van vertellen van Mariangela, of eigenlijk van Ava, want Ava verteld, is dit echt een ontroerend stukje kunst.
Ik heb tijdens het lezen en voorlezen menig traantje gelaten, en even diep moeten zuchten voor ik verder kon, zo mooi, intens en heftig tegelijk.

Ik wist dat ik een prachtig boek in handen heb gekregen, maar dat het zoveel zou losmaken had ik niet kunnen verzinnen.Alles klopt, de illustraties, het verhaal, de emoties, de gehele setting….alles. En dàt maakt een boek een GE WEL DIG boek waar je niet om heen mag kijken.
Ik hoop dat heel veel mensen dit boek in handen krijgen en ervan kunnen genieten, ook al is het onderwerp nog zo zwaar.

                                                                                       

Lisa Aisato (1981) is een veelgeprezen Noorse illustrator, kinderboekenschrijfster en kunstenaar. Sinds haar debuut in 2008 heeft ze een aantal van haar eigen kinderboeken uitgebracht en geïllustreerd voor andere auteurs, tijdschriften en publicaties. Ze levert regelmatig illustraties voor het Noorse weekendmagazine Dagbladet Magasinet. Lisa’s boeken worden in verschillende landen uitgegeven.
Een illustrator met een echte gave, want haar illustraties raken je hart. neem ook zeker een kijkje op haar Instagram pagina, want daar zie je nog meer van haar prachtige illustraties.

Mariangela di Fiore (1981) debuteerde op 17jarige leeftijd met het korte verhaal ‘Blue Light’. Ook verscheen in 2010 haar persoonlijke relaas over de Napolitaanse maffia Camorra, Camorraland. Maar ook kookboeken zijn haar niet vreemd. Noors-Italiaans en woont in Nesodden.

Een bijzonder boek die je zeker in handen wilt hebben. Je kunt ‘Eenhoorns in het ziekenhuis bestellen bij Uitgeverij de Vier windstreken of bij je favoriete boekhandel.