Boekenfreaks

Dani’s Superduper-werkboek over hooggevoeligheid – Dani van de Rijdt & Sonja Kemp

Ik mocht dit Superduper leuke en handige boek van Dani eens heel goed bekijken. Ik vind het echt ontzettend knap gedaan van deze jonge dame van 9jaar, want ze wil heel graag andere hoog gevoelige kinderen helpen op de manier die zij nodig had en heeft gezocht toen ze erachter kwam dat ze hoog gevoelig is, maar toen niet heeft gevonden. Wat ik van dit werkboek vind en wat er allemaal in staat kun je hieronder lezen.Dani is 9 jaar en hoog gevoelig. Nadat ze twee jaar geleden hoorde dat ze hoog gevoelig is, ging ze op zoek naar een boekje dat door kinderen was geschreven, maar kon er geen vinden. Daarom wilde ze graag zelf een boek maken speciaal voor kinderen die net als zij hoog gevoelig zijn. Met dit boek wil Dani graag andere kinderen helpen.


Ze beschrijft korte oefeningen die helpen om weerbaarder in het leven te staan en er staat zelfs een meditatie van haar hand in. Ook haar leerkracht, huisarts, moeder en coach komen in het boek kort aan het woord. Verder is er ruimte voor de lezer om eigen ervaringen op te schrijven.

Deze uitgave is een werkboek met 32 pagina’s, bedoeld voor hoog gevoelige kinderen, vol met tips, knutselideeën en leuke plaatsjes om (eventueel samen met een ouder of coach) te lezen en in te vullen.

Hieronder heb ik daar één voorbeeld fotootje van toegevoegd.Wat vind ik van dit boek; 

Dit werkboekje heeft Dani zelf gemaakt, samen met allemaal volwassenen die haar op hun beurt weer hebben geholpen. Want Dani is hoog gevoelig, en dat is vaak best lastig in zo’n drukke en luidruchtige wereld als die van ons. Het is dan misschien geen dik boekwerk met wetenschappelijk bewezen stukken erin, maar dat was ook juist de bedoeling van Dani. Dani zocht in de tijd dat ze zelf net ontdekt dat ze hoog gevoelig was, boekjes geschreven door hoog gevoelige kinderen, helaas eindigde deze zoektocht in het besef dat deze boekjes er niet eens waren. Dus Dani ging met uitgeverij Scrivo aan de slag om haar droom waar te maken, haar eigen boekje om andere kinderen die hoog gevoelig zijn te helpen. Het boekje staat vol met tips en tricks van Dani zelf, dingen die zij zelf geleerd heeft om zichzelf rustig en blij te houden in drukke omgevingen. Maar ook de dingen die ze voor zichzelf heeft verzonnen om weer even te aarden wanneer ze onrustig wordt. Ze verteld hoe je ademhalingsoefeningen kunt doen, hoe je een hulppoppetje kunt maken en allemaal andere leuke maar vooral behulpzame tips. Er staan ook opdrachtjes in voor het hoog gevoelige kind om te doen, en lijstjes met vragen om in te vullen, er kan getekend worden en er staan verhaaltjes in.

Heb je een hoog gevoelig kind of ben jij dat hoog gevoelige kind? Kijk dan maar snel bij Scrivo media, want daar vind je dit Superduper gave en handige boek van Dani. Hopelijk helpt het jou net zo als dat het Dani heeft geholpen, want hoog gevoelig zijn is iets moois maar dat moet je wel even ontdekken.