Boekenfreaks

Sjef de sloper – Arnold Otten

Sjef Weber, een trots man van in de zestig die een roerig leven gehad heeft, dat graag opgetekend wilde zien in een boek en dat is gebeurd.
Vooroordelen over kampers zijn hem niet vreemd, maar ook het succes van hard werken niet.


Waar gaat dit boek over;

In dit boek lees je over het leven van Sjef Weber, misschien beter bekend als de schoonvader en trainer van kickboks kampioen Nieky Holzken.
Misschien ken je hem ook van de reality soap die hij gehad heeft met z’n schoonzoon Nieky Holzken op RTL5 en daarna nog een keer op  Spike TV.
Sjef was in zijn jeugdjaren zelf een talentvol bokser, maar vooral zijn leven als jongen van het kamp heeft hem voor het grootste deel gevormd.

Het boek begint bij het echte begin, bij Sjef z’n ouders, die in 2022 al 60 jaar met elkaar getrouwd zijn.
Op Sjef z’n 16e verhuist gezin Weber van een wagen naar een huis, maar er veranderde niks aan het feit van waar ze vandaan komen, alleen dat ze nu in een huis wonen.
Met z’n 13 jaar begon hij met boksen bij de Helmondse Amateur Boksclub, en goed ook, want nog altijd is Sjef de drijvende kracht achter de boksschool.
Een veelbewogen leven van een bijzonder man, in 2023 is hij onder andere boksschoolhouder, autoverkoper én 40 jaar getrouwd met zijn Wilma.

Wat vind ik van dit boek;

De foto op de cover komt geheel overeen met hoe (je denkt dat) Sjef is, een sterke man met een duidelijke mening, maar ook lief en eerlijk.
Iemand die niet het kaas van z’n brood laat eten, maar ook net zo eerlijk en oprecht is.
Dit lees je ook terug in het boek, een harde werker die eerlijk en oprecht is, doet wat hij zegt en zegt wat hij doet.

Wanneer deze harde werker besloot dat vooral auto’s zijn ding is en de boksschool (Team Holzken) dat van Nieky, heeft hij deze aan Nieky overgedragen, zelf blijft hij ook actief in de sportschool maar minder.
Ook Nieky z’n zoon Geraldo heeft na een pauze gelukkig ook weer de handschoenen opgepakt en geeft trainingen.

Wanneer het boek tot leven komt;

Ook het Hengelose accent laten ze niet achterwege in de schrijfwijze, en dat vind ik echt wel wat toevoegen aan het verhaal, want op die manier komt de energie van Sjef echt naar voren en hoor je hem alles zelf vertellen.

Maar niet alleen het accent brengt het verhaal tot leven, ook de foto’s helpen hieraan mee, de foto’s zijn verbazingwekkend scherp en mooi van kwaliteit, echt een mooi stukje geschiedenis wat je van Sjef krijgt.

De liefde voor familie voel je uit het boek komen en dat geeft maar weer aan hoe Sjef is, een liefdevolle familieman.

Om het stuk over hoe hij zijn vrouw Wilma aan de haak heeft geslagen lag ik in een deuk, echt geweldig, je hoort hem het vertellen.


Hierboven een kleine selectie van de foto’s die van betekenis zijn in het leven van Sjef.

De ware reden van dit boek;

De ware reden van Sjef om dit boek te laten schrijven, is vooral om de vooroordelen over ‘kampers’ tegen te gaan en te laten zien we ze wel zijn.
Hoe zijn kampers nou echt en waarom moeten mensen er zo’n oordeel over hebben?

Leef en laat leven lijkt een doorlopend motto van Sjef’ kant te zijn, en daar kan ik mij helemaal in vinden.
Ik zeg altijd gekscherend ‘het zijn net gewone mensen, heel lief en gezellig, maar als je aan hun familie of spullen komt heb je een probleem’, en dat geldt hetzelfde voor een burger.


Nieky en Sjef aan het trainen.


En hier een vertrouwd beeld als Nieky moet vechten.

Bestellen;

Wil jij dit boek nu ook hebben? Dan kun je dat exclusief bij Sjef zelf bestellen.
Je maakt €19,95 over op bankrekeningnummer NL12 INGB 0002 4140 37 t.n.v J.P.H Weber en je vult je gegevens (naam en adres) in bij de omschrijving.
Natuurlijk is Sjef de beroerdste niet, en schrijft graag iets in je boek als je dat bij de omschrijving erbij zet.

Interview; 

En Boekenfreaks zou Boekenfreaks niet zijn als we Sjef niet bijna K.O hebben geslagen met vragen, dus binnenkort komt hier op Boekenfreaks ook het interview met Sjef te staan.