Boekenfreaks

Jij bent geboren om Bodi te zijn – Mijn Liefste Boek


En wéér zijn wij overdonderd door een geweldig mooi boek, met een belangrijke, waardevolle en liefdevolle boodschap, je bent precies zoals je moet zijn.
Het lijkt wel of Mijn Liefste Boek zichzelf elke keer weer weet te overtreffen.

Waar gaat dit boek over;

Dit boek gaat (bij ons) over Bodi en dat ze goed is zoals ze is, en dat ze altijd trouw aan zichzelf moet blijven omdat ze precies is wie ze moet zijn.
Dat ze geboren is om Bodi te zijn.

Wat vinden wij van dit boek;

Ja, deze keer gaat het over wij, want Bodi is natuurlijk de belangrijkste persoon in dit verhaal, en ze vind het boek geweldig.
Bodi is onze dochter van net 2, en net zo’n Boekenfreak als mama (zo fijn hè).
We hadden het boek nét binnen gekregen, en voordat ik de enveloppe open had riep ze al ‘mama loolezen’ (aangezien ze al weet dat een enveloppe voor mama een nieuw boek betekend haha).
Ik moest hem dus meteen voorlezen, en niet één keer Neeee, wel 5 keer, en dikke tranen en een driftbui toen ik zei dat we toch echt even eten moesten gaan maken.
Nou dan weet je dat je een geweldig boek in handen hebt die, ook voor deze jonge leeftijd, helemaal geweldig is.

Er staan ontzettende mooi en lieve illustraties in, waar ze haar ogen op uitkeek.
De illustraties van Debby Rahmalia vatten allerlei situaties en gevoelens samen, zo zie je dat Bodi ontzettend veel lol heeft met spelen op een draak, maar ook erg verdrietig is, en getroost wordt door de beer (ook een topper in dit huis, de beer).
In dit verhaaltje wordt er door Anne Mette Kaergaard Olesen meer verteld en laten zien dan wat iedereen altijd zou willen zien in een verhaaltje.
In dit verhaal laat ze namelijk heel mooi het échte leven zien, dat namelijk niet alles altijd maar leuk en gezellig kan zijn en dat niet alles over roosjes gaat.
De manier waarop de minder leuke dingen worden verteld (o.a verdriet hebben of boos zijn) is heel lief omschreven en op een juiste manier verteld, met (in ons geval) steun en een waardevolle les van papa en mama zodat het niet té zwaar aanvoelt maar het wel duidelijk is voor je kind.

Met teksten die regelrecht jouw mama- of papahart binnen komen, en die je kindje stimuleren en inspireren om voor zichzelf te kiezen en blij te zijn met wie ze zijn.

Wat ik nog het mooiste vind aan dit boek (en dat is écht persoonlijk) is het knuffelkonijn in het verhaal, Bodi heeft namelijk een knuffelkonijn (Pluis) die óveral mee naartoe moet.
Ik zei tegen haar toen we het boekje voor het eerst samen bekeken ‘hé kijk eens, wie is dat nou?’ toen riep ze meteen ‘MIJN pluisie’.

Hieronder heb ik de twee favoriete bladzijden van Bodi geplaatst, Bellen blazen met Pluis (volgens Bodi is het ‘buiten blazen’) En de regenboog maken

Als ik héél eerlijk mag zijn is dit wel het meest waardevolle boekje van Mijn Liefste Boek dat we voor Bodi in huis hebben gehaald.
De boodschap erin is zo duidelijk, belangrijk en mooi, iedereen zou dit boekje eigenlijk moeten willen hebben voor zijn kind.

Ook dit boek is weer naar eigen voorkeur aan te passen.
Dit boek is wel voor maar één kindje bedoeld maar de haarkleur, haarlengte, jongetje of meisje, ga zo maar door kun je allemaal naar eigen wens aanpassen.
Ook kun je zelf zeggen of het om een mama en papa gaat, om een mama en mama, om een papa en papa of welke samenstelling dan ook, en dat vind ik ook echt weer een extra duim omhoog voor een persoonlijk boek als dit.
Ook kun je zelf weer een mooi woordje voorin schrijven, ik doe dat wel altijd want dan is het boekje nóg meer iets persoonlijks.
De boekjes van Mijn Liefste Boek zijn tijdloos en voor alle leeftijden geschrikt.

Ook heeft Bodi nog een ander boekje van papa en mama gekregen en deze mag ze jullie laten zien

Wil jij nu ook dit prachtige boekje helemaal zelf samenstellen, naar jouw eigen situatie en kindje, dat kan natuurlijk op de website van Mijn Liefste Boek.

Als je ook wilt lezen over de andere boekjes die wij hebben, dat kan door op de link hieronder te klikken

Bodi ontmoet de bosdieren en Welterusten Bodi 

Bodi ontdekt een spookhuis

Bodi en Olaf zijn gek op boeken

Maar er zijn natuurlijk nog véél meer andere boekjes te vinden op de website van Mijn Liefste Boek, voor elke jongen of meisje zit er wat tussen, dat weet ik zéker.