Boekenfreaks

Dit – Tiny Fisscher & Iris van der Veen

Korte poëtische dierenverhalen met levensvragen die iedereen kunnen bezig houden. Prachtige illustraties van Iris van der Veen en teksten om in je hart te sluiten van Tiny Fisscher.


Wat vind ik van dit boek;

Ik vind dit een prachtig boek, alleen al om vast te houden is het prachtig. Het is wat groter dan een gewoon formaat boek, en de in zilver folie geschreven titel en de bloedrode band van lint op de kneep en rug van het boek, geven het zijn perfect uitstraling en karakter. Echt een prachtig boek om te zien en fijn om vast te houden. De bladzijden zijn wat dikker, zoals fijn is bij een mooi gedicht.

Tiny Fisscher schrijft heel lief, wat misschien komt door het gebruik van de dieren? en anders komt het toch echt door de teksten. ‘Jij bent precies goed’ vind ik een prachtig gedichtje, de titel ervan is niet zo simpel als je denkt, en eigenlijk ook weer wel. Het is een gedichtje dat mij raakt en dat is heel mooi om te mogen ervaren en voelen, en als je dat als schrijfster kunt bereiken bij mensen, weet je wat je met woorden aan moet. De titel van het boek is ook een gedicht, en eentje die je onmogelijk kunt ontkennen…als je maar durft te erkennen. ‘Dus’ is ook een gedicht dat raakt, en waarom? Omdat veel mensen op deze manier denken, en af en toe even hun eigen zwaan nodig hebben om hun gedachten de juiste kant op te draaien. Ik kan zo nog wel even doorgaan met vertellen welke mijn favorieten zijn (het zijn er denk ik 5) maar daar hebben jullie weinig aan, en je zult je eigen favorieten krijgen. Soms zijn het niet eens echte gedichtjes die er staan, maar één of twee zinnen of woorden (zoals de foto hieronder), en ook die zijn raak.

Tiny heeft werkelijk waar, een prachtig boek gegeven aan de wereld van woorden. Maar ook Iris van der Veen mogen we niet vergeten te benoemen bij dit boek.  Iris heeft de illustraties gemaakt, en ze geven de teksten hun gevoel mee, de illustraties zijn heel mooi gemaakt, omdat de ene illustratie zacht is (soort van uitgeveegd)  en de volgende weer scherper, hebben alle illustraties hun eigen karakter. Alle illustraties zijn zwart/wit en dat is in dit boek een geweldige keuze geweest.

Dit boek wil je in huis hebben, ook al is het, nadat je hem helemaal hebt gezien en gelezen, alleen maar om af en toe even open te slaan op een willekeurige pagina en je te laten ontroeren en inspireren. Een prachtig boek dat je raakt en laat nadenken over hoe je over jezelf en de wereld denkt en behandelt.

Natuurlijk wil je weten waar je door prachtige boek kunt kopen, simpel, gewoon bij Samsara books.

Tiny Fisscher  haalt haar inspiratie voor haar boeken uit de dingen die ze om zich heen ziet en hoort gebeuren, maar ook uit de dingen die ze zelf heeft meegemaakt of meemaakt. Alle leeftijden en diverse genres mogen van haar schrijven genieten, want ze is van alle markten thuis blijkt wel als je op haar website kijkt. Ook vertaald Tiny klassiekers zoals bijvoorbeeld ‘Romeo en Julia’, ze steekt oude verhalen in een nieuw jasje zodat ze ook voor de jeugd interessant zijn om te lezen. Vanuit Amsterdam schrijft Tiny ons als lezer, en zichzelf de hele wereld over, en soms ook werelden die we nog niet kennen.

Samsara Books is in 2003 opgericht door Wim Zonjee en Wouter Schopman. Het was de eerste Nederlandse uitgeverij die zich volledig toelegde op het uitgeven van boeken over non-dualiteit (dat betekend dat er geen goed of fout is, een filosofie waarin zelfbewustzijn centraal staat). Na het overlijden van Wim in 2015, besloot Wouter de uitgeverij voort te zetten.  Ondertussen is de uitgeverij uitgebreid met boeken over kunst, psychologie, filosofie en gezondheid. Een, in mijn ogen, hele mooie uitgeverij, met mooie boeken die veel toevoegen.