Een verhaal over doorzetten en onmogelijke missies volbrengen. Een tijd van verliezen en ongeloof maar Noah laat zich door niks en niemand tegenhouden.
Waar gaat het verhaal over;
Wanneer Noah’ vader naar het front verdwijnt, laat hij Noah beloven goed op mama en hun hond Winn te passen en doet papa op zijn beurt de belofte weer veilig thuis te komen.
Wanneer hij zijn vader de belofte doet zweert hij zich daaraan te houden, maar wanneer zijn moeder hem zegt te moeten verhuizen ten tijde van de oorlog, en ook nog eens zonder haar en Winn slaat de paniek toe.
Want als Noah zich niet aan deze belofte kan houden, wie zegt dan dat papa zich wél aan zijn belofte kan houden om veilig thuis te komen?
Wanneer Noah hoort over Hertogin Nina Douglas – Hamilton is zijn plan compleet, en hij gat er helemaal voor.
Zijn vriendinnetje Clem moet ook haar hond wegbrengen van haar moeder, omdat de overheid dat zo wil.
Maar als het aan Noah ligt gaat er helemaal niemand van hun op de trein, ze gaan Winn en Frank redden.
Het avontuur is ondoordacht en veel te link, maar Noah laat zich door niks en niemand van de wijs brengen.
Zelfs niet als zijn grootste nachtmerrie ineens voor hem staat in de gedaante van grote Col, zijn eeuwige pestkop.
Wat vind ik van dit verhaal;
Hulp uit onverwachte hoek is in dit verhaal een hoofdraad, en het siert het verhaal.
Op de cover mis ik een prominente aanwezige in het verhaal, maar misschien is dat expres gedaan?
Net als ‘De gorilla en de jongen’ is de cover simpel zonder nutteloze dingen erin gestopt, en dus passen de twee boeken heel mooi bij elkaar.
Clem is een heerlijk personage, je sluit haar meteen in je hart met al haar wijsheid en loyaliteit naar Noah toe.
Onder het lezen verandert het perspectief van de ‘verteller’, zo lees je het verhaal vanuit Clem’ perspectief om naadloos over te gaan in de dingen die Noah ziet, voelt en denkt.
Noah is een jonge jongen die zich heel wat op de hals gehaald heeft, en dat voel je tijdens het lezen. Het zware gevoel van verantwoordelijkheid heeft Earle zo mooi in zijn woorden verwerkt dat het daardoor geen naar verhaal is geworden, maar je wel héél duidelijk met Noah mee voelt.
Tot aan de laatste bladzijde blijft het spannend, je ziet het aantal bladzijden slinken maar tot je verbazing is de reis nog niet steeds niet voorbij, echt fenomenaal gedaan door Earle.
Dit boek is, op het dieren aspect erin na, totaal anders dan ‘de gorilla en de jongen’, dus als je eenzelfde soort ‘feeling’ verwacht kom je bedrogen uit.
Wel vind ik veel overeenkomsten in de twee verhalen, en daardoor weet je wel dat het dezelfde schrijver is die je meeneemt.
Een prachtig verhaal over een vreselijke tijd waarin vriendschap en doorzettingsvermogen een groot goed is.
Wil jij dit prachtige verhaal nu ook zo graag lezen? Dan kun je hem bestellen bij je favoriete boekhandel óf natuurlijk bij Kok boekencentrum zelf.