Boekenfreaks

Dat is MIJN bloem – A. Hemming & N. Slater


Een heel erg leuk en groot boek met een ontzettende hebberige eekhoorn die wat lesjes te leren krijgt van zijn vriend de vogel.
Dit is het ‘lente vervolg’ op de eerder verschenen ‘de blaadjesdief’.

Waar gaat dit boek over;

De eekhoorn is ontzettend blij dat het eindelijk lente is, maar wanneer hij een bloem ziet besluit hij dat het ZIJN bloem is.
Doordat de eekhoorn erg geschrokken is van de herfst wil hij nu koste wat kost ‘zijn’ bloem beschermen.
Maar of hij met die instelling de bloem, de andere in het bos én zichzelf een plezier doet?
Zijn vriendje vogel probeer eekhoorn te helpen, maar af en toe verdwijnen zijn suggesties in de lentebries en dan krijgt eekhoorn ook nog eens de schrik van zijn leven.

Wat vind ik van dit boek;

Ik vind het een heel mooi boek, want het verhaal verteld meer dan alleen over een (op het eerste gezicht) ‘hebberige’ eekhoorn.
Ik heb vroeger ergens eens een spreuk gehoord iets in de trant van ‘als je van een bloem houdt dan pluk je hem niet. maar keer je elke dag terug om naar hem te kijken’ en daar doet dit verhaal mij heel erg aan denken.
Toen ik achterin het boek kwam was dat dus ook precies de educatieve bedoeling van dit boek.
Ook krijg je achterin het boek een klein lesje over wilde bloemen, wat heel leuk en leerzaam is.
De omslag zelf is ook heel mooi gemaakt, sommige details op de cover zijn namelijk in goudfolie gemaakt, waardoor die eraf springen.
Wat ik zelf altijd erg leuk vind, en in dit boek hebben ze dat ook gedaan, is als er verschillende lettertypen gebruikt worden voor verschillende personages.
In dit boek heeft de eekhoorn een heel strak lettertype, waar de vogel een zwierig lettertype heeft, heel leuk gedaan, heel speels en duidelijk.
Zulke dingen als het lettertype en de gouden elementen op de cover geven het boek zijn speelsheid mee en ik hou daarvan.

Wil jij dit boek nu ook hebben? Dan kun je hem bestellen bij Veltman uitgevers of je lokale boekhandel.