Boekenfreaks

Arwyn Deel2 – De schaduw van de dief – Arjan Wilschut

Dit is het tweede deel van ‘Arwyn’, ‘de schaduw van de dief’, een geweldige serie over Arwynn, de banneling. Het eerste deel ‘het teken van de banneling‘ deed mij al verlangen naar meer, maar of dit deel zijn belofte heeft waargemaakt? Dat lees je hieronder.

In dit tweede deel gaat Arwyn samen met Ros en Snuffel naar het gebied van de holle bergen. Ze komen terecht in de stam van de rode berg, de Arouas, waar een geheimzinnige ziekte heerst. Ros wordt een dwaler, een slaaf van het kwaad. Arwyn is door zijn thuisstam verbannen en is vast van plan om het thuisland van zijn moeder op te zoeken. Maar de reis gaat niet zomaar zonder slag of stoot, en Arwyn en zijn vrienden maken heel wat dingen mee. Zo ontmoet hij op zijn reis de stamoudste van de Arouas stam, die dezelfde naam en ziel draagt als de berg, Arouas. Arwyn krijgt van hem uitleg over de gespannen voet waarop ze leven met Anoueh, de stam en de leider van de blauwe berg. Maar Arwyn heeft zo zijn bedenkingen over wat hij hoort en ziet.

Wat vind ik van dit boek;

Als eerste mag ik wel zeggen dat de omslag weer heel mooi is, en je echt een kijkje in het verhaal geeft. De kleuren en setting vind ik super gekozen en maakt je nieuwsgierig naar het vervolg verhaal over Arwynn, Ros en Snuffel.
In dit tweede deel volgen we Arwynn, Ros en Snuffel op weg naar hun bestemming, maar doordat Ros ziek word krijgt het verhaal een hele andere wending dan je had verwacht en dat maakt het verhaal heel spannend.
Je wordt continu heen en weer geslingerd tussen vertrouwen en wantrouwen, wie en wat is goed en wie en wat is dat niet.
Arwyn staat zijn mannetje, maar toch sta je samen met hem af en toe  doodsangsten uit.
Net als het eerste deel is ook dit deel weer lekker vlot geschreven en neemt…nee sleurt het je mee door het verhaal.
Helaas ben je er dus ook zo doorheen en is het wachten op deel3.
We ontmoeten ook heel wat nieuwe personages waarvan Fenn een van de grootste rollen heeft, en ik vind hem te gek.
Zorg wel dat je zit wanneer je dit verhaal leest, want Arjan heeft een wending in het verhaal gestopt die je omver blaast.
Veel lessen zijn er uit dit verhaal te halen, zoals bijvoorbeeld het feit dat je altijd je hart moet volgen, zélfs als het in het begin moeilijk te geloven is.
Ik kijk uit naar het derde deel, want ik wil héél graag weten wat Arwyn hierna allemaal gaat meemaken.

Heb jij het eerste deel nog niet gelezen en wil je weten waar het over gaat? Dan kun je mijn recensie ervan lezen hier op boekenfreaks via deze link.

Wil jij na het lezen van beide recensies dit deel of beter nog allebei hebben? Dan kun je ze bestellen via je favoriete boekhandel óf via de uitgeverij.